+47 21 02 98 55 baseball@nif.idrett.no

Det norske landslaget i baseball har akkurat kommet tilbake til fedrelandet etter å ha levert en historisk god prestasjon i europamesterskapet C-pool i Slovenia. Landslaget ble gjenopprettet til europamesterskapet 2014, og gikk inn i europamesterskapet i år med en ambisjon om å være konkurransedyktige mot motstanderne, men vi var usikre på sjansene til å vinne kamper. Men Norge ble den store overraskelsen i turneringen da vi endte med delt best resultat i turneringen – to seiere og to tap.

Artikkelen fortsetter under bildet

nnt lagbilde etter slovenia

Norge startet turneringen på best mulig måte med en 13-10 seier over vertsnasjon og forhåndsfavoritt Slovenia. Kaptein Emil Fjellvang fikk ballen som første pitcher. Norge beholdt roen etter Slovenia scoret to runs i første inning, og slo hardt tilbake med tre runs av Alejandro Perez, Jaliet Alvarez og Steffen Torgersen i tredje inning. Slovenia svarte raskt, men Norge sine fire runs i både fjerde og femte inning ga oss en ledelse som vi tok vare på ved hjelp av solid pitching fra Reynaldo Reyes, Andrew Johnson og Jaliet Alvarez. Til tross for at avslutningen av kampen ble utsatt på grunn av mangel på lys (den jevne kampen varte i over fire timer), holdt den norske troppen hodet kaldt og omsatte ledelsen til turneringens første seier tirsdag morgen. Steffen Torgersen ledet angrepet med fire hits, fire runs og fem RBI. Jaliet Alvarez scoret også fire ganger, og avsluttet kampen som pitcher. Startende pitcher Emil Fjellvang tillot syv hits, åtte runs (2 ER) og fire bases on balls over 5 1/3 innings for seieren.

Noen få timer senere var Norge tilbake på banen, nå med et skuffende 3-21 tap mot Serbia. Etter Serbia scoret seks runs i fjerde og elleve runs i femte inning var det umulig for Norge å nærme seg. Til tross for strålende laginnsats mot Slovenia fant ikke Norge tilbake til flyten i denne kampen, og det var tydelig at en lang kamp som avsluttet rett før, varmt vær og tøffe forhold påvirket de norske spillerne. Nicholas Bach ble belastet som tapende pitcher etter han tillot ti hits, ni runs (8ER) og tre base on balls over sine 3 2/3 innings.

Etter tapet kom Norge særdeles sterkt tilbake på onsdag, og leverte en praktfull 10-3 seier mot den nordiske rivalen Finland. Dette smakte ekstra godt for Norge etter å ha tapt for Finland i EM 2014 og Nordic Baseball Open i 2015. Norge scoret i hele seks av ni innings på vei mot seieren. Steffen Torgersen gjennomførte hele kampen som pitcher, og tillot bare fem hits, tre runs og fire bases on balls. Han leverte hele 11 strikeouts og slo selv en home run i angrep. Hele åtte ulike norske spillere krysset hjemmeplaten for poeng, og etter kampen ledet Norge hele turneringen med sine to seiere og ett tap.

Til tross for ledelse i turneringen trengte Norge en seier mot Irland på fredag for å gå til finalen. Men fem runs imot i første inning, og tre i hver av fjerde, femte og sjette innings satte en stopper for drømmen. Steffen Torgersen hadde nok en strålende dag i angrep med tre hits av tre mulige med to doubles, og scoret to runs for Norge. Reynaldo Reyes ble tapende pitcher etter å ha sluppet inn fem runs (3 ER) og kun fått én spiller ut i første inning.

Til slutt endte Norge med et 15-4 tap, og på grunn av feil resultat i de interne oppgjørene endte Norge på fjerde plass i turneringen til tross for samme resultat (to seiere og to tap) som tre andre lag. Med dette resultatet overrasket Norge alle ved å slå vertsnasjonen Slovenia og den nordiske rivalen Finland, for å ende 2-2 – det sterkeste resultatet noensinne i en internasjonal turnering.

Landslagssjef Andrew Johnson sier, «Jeg er utrolig stolt av hva vi har fått til. Vi spilte konkurransedyktig baseball, og viste glimt av brilliant baseball. Og igjen viste vi at vi er en positiv og inkluderende organisasjon som representerer landet vårt og idretten vår med stolthet. Om to år skal vi være med å kjempe om opprykk til B-pool.”

«Hver eneste spiller på laget leverte i sin rolle og bidro til det beste resultatet i en offisiell internasjonal turnering i norsk baseballhistorie,» sier landslagets hovedtrener Fabian Weber. «Vi har en flott gjeng med unge utøvere, og erfaringene vi har med oss om suksess, og enda viktigere feiling, vil gjøre oss enda sterkere rustet i fremtiden. Dette har vært en uke vi aldri kommer til å glemme.»

 

 

https://www.facebook.com/BaseballEChLjubljana2016/photos/?tab=album&album_id=296296537391134

 

https://www.facebook.com/268261996861255/photos/?tab=album&album_id=295381380815983

 

https://www.facebook.com/268261996861255/photos/?tab=album&album_id=294975587523229

 

https://www.facebook.com/268261996861255/photos/?tab=album&album_id=294910064196448

 

Share This
Left Menu IconTurneringer
Meny