+47 21 02 98 55 baseball@nif.idrett.no

Forbundet arrangerte helgen 16. – 17. april det første del av NSBF sitt reviderte “Trener 1”-kurs, for første gang i Norge. Kurset er godkjent av NIF og første steg på veien til en fullverdig trenerutdanning innen soft- og baseball i Norge. Denne helgen ble modul 1 arrangert og modul 2 er planlagt høsten 2016.

 

Det deltok 18 trenere og trenerassistenter fra 6 forskjellige klubber. Som instruktører var Rikkert Fanetye og Einar Nordgaard hentet inn fra Nederland. Rikkert er tidligere spiller fra San Fransisco Giants i MLB, og både Rikkert og Einar er i dag instruktører i sine lokale klubber i Nederland. Einar har også vært sterkt involvert i revideringen av forbundets Trener 1-kurs. Begge instruktører bidro med deres livslange erfaring og kunnskap innen baseball.

Kurset gikk over to dager og er del en av to for å oppnå full Trener 1-sertifisering godkjent av NIF i henhold til rammeverket for den nye Trenerløypa. Det tok for seg basiskunnskap og ferdigheter innen kasting, mottak og batting, i tillegg til eksempler på driller og øvelser som kan benyttes for å utvikle basisferdigheter hos både barn og voksne. Klubbene som deltok vil i tillegg i løpet av kort tid motta en startpakke bestående av et komplett lagsutstyr for barn, slik at de kan påbegynne rekrutteringsarbeidet så snart som mulig.  Kurset er en del av forbundets strategi for å øke trenerkompetansen i våre medlemsklubber. I løpet av kort tid vil forbundet også lansere nye veiledere med en tilpasning av soft- og baseball, for lettere introduksjon av våre idretter til nye, unge utøvere i klubb, i skolen, SFO og andre steder hvor fremtidens aktive i våre idretter treffes.

Share This
Left Menu IconTurneringer
Meny