+47 21 02 98 55 baseball@nif.idrett.no

Med mindre enn en uke igjen til EM-Kvalik i Dublin, gjøres siste finpuss her hjemme.
Og med flere nye ansikter i staben, er det vel på sin plass med en liten introduksjon

 

Johan Madsen, Outfielder/Pitcher, Kristiansand Suns
Johan har vært med Kristiansand Suns i sin Little League satsning helt fra begynnelsen, og er en av de første som ble tatt opp i Norwegian Baseball Academy. Utviklingen skjøt virkelig fart i 2017, da han spilte 15 Eliteseriekamper og 10 kamper i Forbundsserien, med til sammen 35 innings pitched.
Madsen gikk inn i 2018-sesongen tydelig sterkere og godt forberedt for sesongen, og da en av Kristiansands pitchere ble skadet, var det naturlig at Johan fylte plassen som startende pitcher, noe han har gjort med stor overbevisning.Han er kjent for sin evne til å kaste strikes, og sin raske hånd i outfielden.Johan er tidligere aktiv danser både i ballroom og latin, og har plassert så høyt som nr. 7 på elitenivå i NM.

 

Kasper Mcwilliam, Infielder, Kristiansand Suns
Kasper er også et produkt av Kristiansand Suns sin satsning på barn og unge, og er nå en regelmessig starter på eliteserielaget i Kristiansand som shortstop.
Kasper ble tidlig introdusert til baseball da han og familien bodde i Houston fram til han ble tenåring. I 2017 spilte Kasper 16 eliteseriekamper og 15 forbundsseriekamper med totalt 129 «plate appearances» for Suns. McWilliam har vist seg verdig sin plass på laget også i 2018, og er som regel først på battinglisten.
Kasper er tatt opp til Noroff Akademiet’s toppidrettsprogram, og skal studere i Texas i 2018/19.

 

Jan Christian Marheim, Pitcher, Øhil Royals (ES)/Kongsberg Miners(FS)
Jan Christian er en av grunnleggerne av Kongsberg Miners baseballklubb. Med bare noen få års trening har han blitt en dedikert og talentfull spiller. Med sin høyde og unike kastestil så Team Norge Jan Christian som et godt alternativ til å styrke pitcher-stallen.
«Vi har også sett han treffe ballen og fylle rollen som første base på en tilfredsstillende måte» sier Coach Johnson om Marheim., og tilføyer «han er en baseballjunkie! Vi liker å ha dedikerte folk på banen».

 

Marius Sørå, Pitcher, Øhil Royals (ES)/Drammen Loggers (FS)
Marius hadde sitt første møte med baseball i 2017. Han har derimot spilt håndball helt oppe i Norsk 2divisjon for DHK, så Sørå er på ingen måte ukjent med det å konkurrere på høyt nivå.
Coach Johnson sier følgende om nykommeren: «Etter en pitching Clinic i Drammen forrige sesong bestemte jeg meg for å bli igjen og se Loggers spille mot Royals. Marius pitchet, og man kunne tydelig se at han hadde stor forståelse for spillet og hadde en god arm. Så vi inviterte han med på uttak.
Sørå selv sier han ser fram til å teste seg selv mot andre Europeiske lag, og lære så mye som mulig.

 

Kris Malsch, Pitcher/Infielder Rockingham County Baseball League
Kris er en 22 år gammel pitcher fra Stavangerregionen. I 2016 kom han i kontakt med Stavanger Baseballklubb og tidligere landslagstrener Fabian Weber.
Etter at han flyttet tilbake til West Virginia har Malsch spilt i den historiske Rockingham County ligaen og jobber for US Postal Service.

 

Armando Rodriguez, Infielder/Pitcher, ØHIL Royals
Armando kommer opprinnelig fra Cuba, men har nylig blitt Norsk statsborger.
I 2016 og 2017 var han høyt oppe på listene både med OPS og «slugging percentage» i den Norske Eliteserien. «Vi er svært glade for at Armando er klar til å spille med oss denne sesongen, etter flere gode år i serien. Vi har fulgt ham nøye, og ser fram til å få talentet hans med oss til Dublin» sier Coach Johnson.

 

Aidan Brødsjø Pitcher, Tsunami Baseball Academy Netherlands
Aidan er en 16 år gammel pitcher, som bor i Den Haag, Nederland, med sin Norske far og Amerikanske mor.
Han er med i et utviklingsprogram for unge spillere i Nederland, kalt Tsunami. I 2017 representerte Aidan the Nederlandske laget i «Pony Worls Series» i USA.
Aidans lillebror er passende nok catcher, og man skal nok ikke se bort ifra at han også ikler seg den Norske landslagsuniformen en dag.

 

Share This
Left Menu IconTurneringer
Meny