+47 21 02 98 55 baseball@nif.idrett.no

Det Norske Landslaget i Baseball reiser til sin tredje EM-kvalik i Ashbourne, rett utenfor Dublin i Irland fra 22-29 juli. Norge avsluttet forrige turnering med en sterk tredjeplass i sin pulje i 2016, og misset akkurat muligheten til å spille i finalen. Dette kan ikke kalles annet enn en aldri så liten sensasjon, etter sisteplassen i 2014.

I år er målet finale, med en roster satt sammen av erfarne spillere og fremadstormende nykommere.
Hovedtrener Andy Johnson ser fram til å få sett laget i aksjon og målt krefter mot andre Europeiske land. Johnson sier «Vår strategi siden reetableringen av landslaget i 2014 har vært å bruke programmet til å utvikle unge talenter ved hjelp av våre mer erfarne spillere. Vi er stolte over å være en av de yngste lagene i turneringen».

 

Macwilliam vs Trondheim

 

Årets lag ser meget sterkt ut blant annet med infielder Steffen Torgersen, og veteran pitcher Emil Fjellvang. Torgersen med sine 22 år avsluttet akkurat sitt andre år ved Dartmouth College i USA, hvor han avsluttet sesongen med en .310 batting average og 12 RBI. Fjellvang er tilbake for å hevde seg i sitt fjerde Europamesterskap, og har brukt de siste månedene til å virkelig spisse formen inn mot mesterskapet. Han er pr i dag blant toppen i den Norske Eliteserien når det kommer til innings pitched og ERA.
Fjellvang ledet Norge til en svært viktig seier i den første kampen i 2016 mot vertslandet Slovenia. «Emil har vært her før, forstår situasjonen og ser hva det er vi ønsker å oppnå» sier Coach Johnson om veteranen.

Resten av laget består av unge, spennende spillere, noen nye og noen som var med oss allerede i 2016. Her finner vi blant annet vinneren av 2017 Rookie Of The Year prisen, catcher Gunnar Henriksen og Jonathan Whistler som har gjort seg bemerker med 11 strikeouts i 5 inninger denne sesongen for Kristiansand Suns.
Blant nykommerne finner vi blant annet Aidan Brødsjø som pitcher for The Tsunami Baseball Academy i Den Haag, Nederland og ØHIL Royals sin infielder Armando Rodriguez.

 

 

«Dette er spennende tider for Norsk Baseball. Vi ser vekst i vår egen liga; både når det kommer til kvalitet og kvantitet, og turneringer som denne er en god måte å måle framgangen vår på.» Sier Coach Johnson, og legger til at «Først og fremst reiser vi til Dublin for å representere Norge, og vise oss fra vår beste side. Utover dette tar vi turneringen ett pitch av gangen.»

Norge åpner turneringen med kamp mot vertsnasjonen Irland kl 17:00 den 23 juli i Ashbourne. Fans kan følge med på alt som skjer via European Baseball Federation’s sin hjemmeside på  Facebook.

Capsen til Team Norge kan kjøpes gjennom vår partner  Lokkshop, og en del av overskuddet går direkte tilbake til forbundet som støtte til vår landslagssatsning.

 

Share This
Left Menu IconTurneringer
Meny